40-åringen meldte seg fredag ettermiddag frivillig til politiet i Bergen. Væpnet politi hadde da i flere timer jaktet på mannen etter at den 63 år gamle mannen var skutt i Meland.

– Mannen er foreløpig siktet for forsettlig drap. Han vil bli avhørt utover kvelden, og avhørene vil avklare hvilken siktelse vi legger til grunn når han framstilles for varetektsfengsling, sier politiadvokat Ole Bjørn Mevatne i Hordaland politidistrikt til NTB.

Politiet tar sikte på å framstille mannen for fengsling lørdag.

Skutt

Skytingen skjedde i en brakke på et industriområde på Frekhaug i Meland kommune i Nordhordland. Den drapssiktede mannen og 63-åringen oppholdt seg i brakken. Det skal også ha vært andre personer til stede da mannen ble skutt. Politiet hadde fredag kveld ikke funnet våpenet.

Lensmann Einar Vatne i Lindås og Meland opplyser til NTB at vitner til skytingen ble avhørt fredag ettermiddag. Han hadde ingen detaljer om hva som var skjedd i brakken på industriområdet.

Stakk av

Politiet fikk melding om skytingen litt etter klokken 13. Da hadde den antatte gjerningsmannen stukket av. Det var usikkert om han oppholdt seg på industriområdet eller om han hadde kommet seg vekk i bil.

Alt disponibelt mannskap ble innkalt, industriområdet ble avsperret, og det ble lett etter mannen i hele Nordhordland.

Politiet kjente identiteten til mannen, men det ble ikke sendt ut noen etterlysning av ham. Etter en tid ble det klart at mannen hadde stukket av i en blå Nissan stasjonsvogn av eldre modell. Men verken mannen eller bilen ble funnet før mannen selv valgte å melde seg.

Vitneavhør

Mannen som er pågrepet, er i 40-årene og kommer fra Nordhordland, opplyser lensmann Vatne. Politiet ville fredag kveld ikke gå ut med nærmere opplysninger om siktede.

Lensmannen kunne ikke kommentere hva slags forhold det har vært mellom avdøde og mannen som nå er pågrepet. Han regnet med at vitneavhør fredag kveld og avhør av den antatte gjerningsmannen ville avklare mer om hva som var skjedd i brakken på industriområdet.