AGDER: Den 24 år gamle kvinnen er sosialklient og har store økonomiske problemer. Under et besøk i en Fretex-butikk i Lyngdal, ble hun bedt om å bli med utenfor butikken av en kvinnelig butikkmedarbeider. Kvinnen motsatte seg dette, og skjelte ut den ansatte på utsiden av butikken. I tillegg uttalte hun at hun skulle drepe henne og knuse hele butikken. Episoden fant sted i februar i år, og 24-åringen mente den kvinnelige Fretex-ansatte hadde stjålet vesken hennes ved en tidligere anledning.

Etter å ha forlatt butikken, kom hun en stund senere tilbake og fortsatte utskjellingen med andre kunder til stede i butikken. Fretex-medarbeideren har forklart i retten at hun fant oppførselen svært truende og at situasjonen var uberegnelig.

Truet sosialarbeidere I mars i år opplevde også ansatte ved et sosialkontor i Lindesnes å få drapstrusler slengt etter seg etter at den 24 år gamle kvinnen ble svært opprørt da det viste seg å være trøbbel med en søknad om sosialstønad som ikke var ferdigbehandlet. Ved denne anledningen skal hun både ha spyttet på en av de ansatte og igjen uttalt at hun skulle "drepe han".

Trakk frem startpistol Kvinnen skapte også frykt blant en gjeng busspassasjerer da hun i Vigeland sentrum i april trakk frem en startpistol og siktet mot bussen de satt i. Kvinnen har selv forklart at hun hadde skaffet seg pistolen av frykt, og har i retten erkjent dette forholdet.

Selv om kvinnen er sosialklient og befinner seg i en vanskelig økonomisk situasjon, finner retten det likevel forsvarlig å dømme henne til en fengselsstraff på 75 dager for de alvorlige truslene. 24-åringen blir derimot ikke idømt saksomkostninger.