LYNGDAL: Tyskerne reiste ut fra Korshavn torsdag formiddag, men fikk problemer med båten ved Bispen vest for Lindesnes fyr. Heldigvis for turistene var en fiskebåt fra Korshavn i nærheten.

— Snekken begynte å ta inn mye vann. De fikk assistanse av fiskebåten «Miana». Tyskerne ble tatt tørrskodde om bord. Også redningsskøyten «Ægir» hjalp til, opplyser redningsleder Cecilie Øversveen ved Hovedredningssentralen på Sola til fvn.no.

Hovedredningssentralen fikk melding klokken 11.40. Skipper Tor Hugo Johansen og «Ægir» ble øyeblikkelig sendt til stedet, men «Miana» hadde da situasjonen under kontroll.

— Båten ble fylt med vann og sank. Men siden «Miana» hadde festet tau til båten, klarte de å holde den oppe, sier Johansen.

«Miana» slepte deretter snekken på 21 fot til Korshavn.

— Vi var med på å sikre om noe skulle gå galt. «Miana» hadde fra før av andre turistfiskere om bord, og vi kjørte noen av disse til land mens redningsarbeidet pågikk, sier Johansen.

Politiet ble varslet om hendelsen av Hovedredningssentralen.

— Båteier har antydet at alle tyskerne gikk til akterenden av båten. Da ble det for mye tyngde på en plass, og deler av treverket som ikke var trutnet ble presset under vann. Dette ble oppdaget for sent, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt.