AUDNEDAL: — Klokken 10.57 observerte en politipatrulje en aktuell kassebil. Kassebilen var observert i forbindelse med et innbrudd på handelslaget i Hægebostad, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt.

Bilen ble forsøkt stanset, men føreren kjørte i stedet av gårde i full fart.

— Politipatruljen oppsøkte bostedet til de som var mistenkt for innbruddet. Da de kom inn i oppkjørselen til boligen, kom kassebilen kjørende ut i full fart og kjørte rett i fronten på politibilen, sier Solås.

Etter å ha kjørt i politibilen forsvant kassebilen i full fart, med politiet på hjul. Ved en nærliggende bro stoppet bilen opp, og rygget rett inn i fronten på patruljebilen som kom bak.

— Patruljen fikk kontakt med politiet i Marnadal som sendte opp en patrulje. Ved bruk av politibilen og en traktor fikk de sperret veien ved Helle. Da bilen kom i full fart kjørte den rett inn i politibilen som sperret veien, sier Solås.

Etter å krasjet med politiet for tredje gang forsvant kassebilen fra stedet, kjørte gjennom en hekk og en hage før den ble stående fastklemt.

— Politiet var kjapt på stedet og pågrep to menn på henholdsvis 30 og 60 år. Begge er gamle kjenninger av politiet, sier Solås.

Politiet driver nå og leter etter en tredje person som også er mistenkt for å være innblandet i innbruddet på handelslaget.