KRISTIANSAND: — Det er fortærende at folk gjør sånt. Jeg er fullstendig avhengig av rullestolen og kommer ingen vei uten den, sier Øyvind Quidding til fvn.no.

Det var i 1983 at Quidding mistet sin venstre fot i en arbeisdsulykke. Nylig opererte han høyre arm, noe som gjør han ekstra avhenging av sin elektriske handicap-scooter. Rullestolen har han hatt i fem år før den ble kastet på sjøen. Nå er den fullstendig ubrukelig.

— Jeg bor i båten hele sommeren. Når jeg er på korte turer står rullestolen låst fast på brygga, og det har aldri skjedd noe med rullestolen før nå, forteller Quidding oppgitt.

Den fastlåste rullestolen var i tillegg tildekket med en presenning. Quidding mener at rullestolen var så godt tildekket at det ville være umulig å gjette hva som lå under presenningen.

Tror ungdommer står bak Det var skipperen på rutebåten, Jan Terkelsen, som varslet Quidding om at rullestolen lå på sjøen ved brygga.

— Jeg fikk beskjed fra en båtfører som stod plassert like ved brygga om hva som var hendt. Båtføreren hadde observert mange 16- til 18-åringer som hadde kjørt rundt med den, forteller Terkelsen.

Årsaken til at båtføreren ikke oppfattet mistanke før seinere, var fordi det var ungdommer på leiren som også hadde rullestol. Hendelsen har i følge Terkelsen mest sannsynlig skjedd i løpet av natten.

Verken Quidding eller Terkelsen kan ikke fatte hvordan gjerningsmennene har fått åpnet låsen.

— Jeg har med meg nøkkelen om bord. Tyvene må ha fått tak i en spesiell magnet for å få løsnet den fra låsen, mener Quidding.

— I sommer har det vært velsignet lite hærverk på Bragdøya på grunn av mye båtturrister. Men i denne uken har det vært svært lite båtfolk her, og da er det fort gjort at noe skjer, sier Terkelsen.

Får ny rullestol Tross for den kjedelige opplevelsen kan Quidding nå se et lys i tunnelen.

— Jeg har anmeldt saken til politiet. Når Hjelpemiddelsentralen i Vest-Agder får anmeldelsen, vil de gi meg en ny rullestol, opplyser Quidding.

Han må nå klare seg uten sin elektriske rullestol i noen dager. I mellomtiden ligger den gamle rullestolen på havet og venter på å bli fisket opp på land.

— Den veier cirka 150 kilo, så jeg må nok spørre Bragdøya Kystlag om de kan hjelpe meg, sier Quidding.