VALLE/BYGLAND: I løpet av natten har tyver stukket av med pengekassene som var montert under automatene utenfor begge bomstasjonene. Det er foreløpig uklart hvor mye penger som er på avveie.

— Vi vet ikke eksakt beløp, men det er snakk om en del tusen, sier Vigdis Åsland, politiførstebetjent ved Evje og Hornnes lensmannskontor, til fvn.no om tyveriet ved Byglandsfjord.

Lensmann Knut Nomeland ved Valle og Bykle lensmannskontor kan ikke si noe om størrelsen på beløpet som er borte fra bomstasjonen i Valle.

Nå skal det undersøkes om det kan være samme person(er) som står bak de to tyveriene, og om tyven(e) kan være de samme som stod bak tyveriene fra de to samme bomstasjonene for drøye tre uker siden. Blant annet skal politiet se på overvåkningsvideoer.

— Det ser litt likt ut, da, innrømmer Åsland.

I tillegg til tyveri fra bomstasjonen i Valle, er også en lastehytte ved siden av stasjonen brutt opp. Det er foreløpig ikke kartlagt hva som er forsvunnet fra denne.

Begge bomstasjontyveriene skjedde natt til mandag. Ifølge overvåkningsvideoen fra Byglandsfjord gikk tyvene til verks her klokken 03.39. Frem til bomstasjonene er reparert, er det gratis å kjøre forbi.