ARENDAL: 33-åringen er domfelt ni ganger tidligere, seks av dommene gjelder tilfeller av vold, melder Arendals Tidende.

Nå er mannen dømt til fengsel i 120 dager og til å betale en erstatning på 8537 kroner, for å ha utøvd vold mot sin tidligere samboer, som var gravid på det aktuelle tidspunktet, og hennes mor.

Nektet straffeskyld

Mannen nektet i retten straffeskyld for hendelsen som inntraff 10 juni i år.

Bare noen dager før domfelte oppsøkte fornærmede, ble det slutt mellom samboerparet. Kvinnen, som da var gravid, besluttet å flytte hjem til sin mor. 33-åringen var ilagt besøksforbud.

Mannen har forklart at han skal ha drukket svært mye og at han ikke husker noe av hendelsen før politiet samme natt arresterte han ved huset til fornærmede.

Dyttet til ekssamboerens mor Deretter skal han ha dratt hjem til kvinnens mor og beskyldt datteren for å ha vært sammen med sin tidligere kjæreste. Etter denne påstanden skal domefelte ha blitt aggressiv, slått i bordet og dyttet til eks-samboerens mor slik at hun falt. Da ekssamboeren forsøkte å hjelpe moren havnet hun i et basketak med domfelte.

I tumulten som oppstod skal domfelte ha fulgt etter moren som forsøkte å komme seg unna ved å låse seg inne på badet. Domfelte rev ned baderomsdøren og tatt seg inn på rommet. Moren kom seg unna ved å hoppe ut av vinduet.

Domfelte skal da deretter ha gått gå løs på bilen til ekssamboeren som stod parkert utenfor huset.

Brutt besøksforbudet

Retten mener det er hevet over enhver tvil at tiltalte har brutt besøksforbudet. Handlingene er også begått i prøvetiden for den betingede del av Aust-Agder tingretts dom i 2006, skriver Arendals-Tidende.

I frykt for å miste en ny jobb ved å sone fengselstraff skal domfelte ha samtykket i å bli idømt samfunnsstraff, men rettens flertall fant det ikke samfunnsstraff tilstrekkelig i dette tilfellet.

Volden var rettet mot to kvinner som var underlegen fysisk i forhold til tiltalte. Retten fant det også særdeles skjerpende at kvinnen var gravid når episoden fant sted.

Mannen må også betale saksomkostninger på 3000 kroner.