FLEKKEFJORD: Det bekrefter politiet overfor fvn.no. Bilen med de to savnede Alf Berge (46) og Linda Henriksen (26) ble funnet i 16-tiden fredag.

— Det ser ut som det er en ordinær trafikkulykke. Alt tyder på det, sier politioverbetjent Øystein Grytten ved Flekkefjord politistasjon til fvn.no.

Alf Berge og Linda Henriksen ble sist sett fredag 23. november. Da de forsvant, benyttet de en rød Golf. Det var denne bilen som ble funnet i Kongevollvannet, like sør for Gyland.

Foretok søk

Klokken 18 fredag kveld ble bilen heist på land, og de to omkomne ble tatt ut. Politiet heiste deretter bilen videre opp til veien, hvor den ble satt på en lastebil og kjørt til Flekkefjord brannstasjon for kriminaltekniske undersøkelser.

— De tekniske undersøkelsene blir ikke foretatt før tidligst i begynnelsen av neste uke, opplyser Grytten.

De to omkomne vil ifølge politiet bli obdusert så fort som mulig.

Politiet fant selv bilen etter å ha foretatt søk langs riksvei 466 ved Kongevollvannet. Etter det fvn.no kjenner til, ble det oppdaget noen knekte greiner mot vannet. Dermed tok politiet affære.

Bilen ble funnet på 7-8 meters dyp, om lag 10-12 meter fra land, får fvn.no opplyst. Pårørende ble varslet fredag kveld.

Ikke bremsespor

Bilføreren skal ha kjørt ut på venstre side i en høyrekurve, over en 30 meter lang grusplass, før bilen havnet ned en skråning og ut i vannet. Det er ikke funnet bremsespor på stedet.

Politiet fikk greie på forsvinningen den 3. desember. Tre dager senere ble de to formelt meldt savnet. Fredag, bare kort tid før bilen ble funnet, gikk politiet ut med navn og bilde i håp om at noen kunne ha sett dem.

— Vi trappet opp letingen da de to ble formelt meldt savnet. Hele den siste uken har vi hatt høyt trykk på saken, uten at vi kom noen vei. Vi var enige med familie og pårørende om at vi gikk ut med navn og bilde, sier politioverbetjent Grytten.

Politiet foretok søk på land og sjekket ut både bankkort og mobiltelefoner under etterforskningen. Torsdag ble søket avsluttet bare få meter fra stedet bilen ble funnet.

— En politipatrulje oppdaget fredag spor i skråningen ned mot Kongevollvannet. Det var tydelig at en bil hadde kjørt utfor, uten at vi kunne se bilen. Derfor startet vi med søk i vannet, sier Grytten.