KRISTIANSAND: Den 50 år gamle mannen fra Østlandet skal ifølge tiltalen ha holdt en fart på 20 knop, til tross for at fartsgrensen på stedet er seks knop.

Mannen må nå møte i Kristiansand tingrett tiltalt for promillekjøring med båt, brudd på fartsbestemmelsene til sjøs og for ikke å ha holdt utkikk.

Kollisjonen skjedde ved 22.30-tiden fredag 8. juni. Den nå tiltalte 50-åringen kjørte en 18 fots skjærgårdsjeep, og kolliderte med en 14 fots fritidsbåt, hvor det satt et samboerpar fra Kristiansand.

— Vi fikk høre av politiet at vi hadde vært fryktelig heldige. Det kunne gått mye verre, sier kristiansandskvinnen til fvn.no.

Fikk omfattende skader

Samboerparet hadde ankret opp utenfor Tømmerstø for å spise pizza, da skjærgårdsjeepen kom kjørende i stor fart. Ifølge kvinnen fikk samboeren hennes øye på båten da den kom mot dem.

— Han reiste seg opp og vinket, og det neste jeg husker er at båten kjørte i oss i stor fart. Samboeren min havnet på sjøen, og jeg ble slengt bakover i båten og besvimte, sier hun.

Kristiansandskvinnen pådro seg kuttskader i ansiktet og ble sendt til sykehus. Samboeren hennes lå 14 dager på sykehus med omfattende bruddskader.

Erkjenner promillekjøring

Blodprøven, som ble tatt klokken 00.38, viste at 50-åringen hadde 1,94 i promille.

Den tiltalte 50-åringen ønsker selv ikke å kommentere saken, men ifølge mannens advokat innrømmer han å ha kjørt i påvirket tilstand.

— Han erkjenner å ha kjørt i påvirket tilstand og tar denne saken tungt. Utover det ønsker vi ikke å kommentere saken, sier advokat Hanne Pentzen til fvn.no.