MANDAL: Det ble uhyre spennende, og endte med 18 stemmer for – 17 mot. De som stemte mot var åtte FrP, en fra Ap, seks fra KrF og en fra Venstre. I tillegg John Kittelstad (Uavhengig).

Debatten i bystyremøtet i Mandal torsdag kveld ble tidvis følelsesladd. Det hadde ikke gått representantene hus forbi at hele byen har vært kraftig engasjert i debatten om ny bybro eller ei. Over 5.000 underskrift ble forleden levert til ordføreren fra motstanderne av broa, og det gjør selvsagt inntrykk.

— Jeg er sliten av denne debatten og synes jeg ikke har gjort annet enn å snakke med folk om dette de siste månedene, sa varaordfører Inga Fjeldsgaard (Ap). Hun gikk inn for bro, og begrunnet det blant annet med at det er viktig med en trygg snarvei over til den nye bydelen særlig for barna.

Lilli Ann Aanensen (KrF) uttrykte sterk frustrasjon over et oppslag i Lindesnes Avis onsdag om at partiet vil gå for bro, når det riktige er at de går i mot. – Det er estestikken som er viktigst for oss. Vannspeilet blir med bro ødelagt, sa hun.

Paul Storholt (FrP) holdt et engasjert innlegg: - Det er en skandale dersom vi får nok en bro som vil stenge Mandalselva, sa han og avviste alle tanker om en vippebro.

Ordfører Åse Lill Kimestad (A) viste til Flekkefjord som skal ha både kulturhus og bro. – Broa er nødvendig for å øke tilgjengeligheten til kulturhuset som skal inneholde biblioteket. Over 40.000 brukte biblioteket i fjor, 15.000 av disse er barn. Jeg tror at uten bro, vil biblioteket forsvinne, sa hun.

Noe av det mest spennende med debatten, var hva Rune Kristiansen (SV) ville lande på. Han har tidligere stilt seg nøytral, men sa i debatten at han ville stemme for bro etter voldsomme kvaler. – Jeg tror det betyr mest for kulturhuset og dens innhold, sa han.