KRISTIANSAND: I et leserinnlegg i dagens avis tar rådmann Tor Sommerseth kritikk på at ikke byråkratiet raskt nok fikk med seg at politikerne krevde miljøbiler. Etter Fædrelandsvennens oppslag lørdag, var det skikkelig oppvaskmøte mandag formiddag på ordfører Jan Oddvar Skislands kontor.

— Jeg ringte representanter for de store partiene og fikk full ryggdekning. Denne saken kjører vi hardt, fordi våre vedtak skal følges, sier Skisland.

På møtet kalte han inn rådmann, innkjøpstjenesten, miljøvernsjefen og flere andre.

— Anbudet som altså endte med bensinbiler ble annonsert 16. mai, etter at helse- og sosialutvalget hadde bedt om miljøbiler. Vedtaket i bystyret kom i juni. Ideelt sett burde hele anbudet vært avlyst, siden vi som politikere krevde miljøbiler, sier Skisland.

— Men når så ikke skjedde, må vi gjøre det beste ut av det. Derfor er det nå satt i gang arbeid med å få ut et nytt anbud på miljøbiler så fort som mulig, sier Skisland.

Det er nemlig en ventil i avtalen med Suzuki om at Kristiansand kommune kan kansellere flere biler hvis de finner andre miljøvennligere biler.

— De 50 første bilene kan vi ikke få gjort noe med. Men det nye anbudet jobber vi på spreng med. Håpet er at resten av bilene kan bli CO2-nøytrale, sier Skisland.

Rådmann Tor Sommerseth lover at alle kommunale dieselbiler, som kan, så fort som mulig skal gå over til bio-diesel.