Se video fra TV Sør om saken

KRISTIANSAND: Tre menn i alderen 18 til 19 år som er bosatt i kristiansandområdet, ble i går varetektsfengslet siktet for ranet av Central Video og Storkiosk i Søgne 8. mars.

— En av guttene er varetektsfengslet for to uker, mens to av dem er varetektsfengslet for fire uker, forteller lensmann ved Søgne og Songdalen lensmannskontor, Terje Pedersen, til fvn.no.

Politiet rykket ut med store styrker da de fikk melding om det væpnede ranet torsdag 8. mars. Det var ved 23-tiden at to maskerte personer bevæpnet med håndvåpen truet til seg et mindre pengebeløp fra storkiosken.

Observasjoner fra publikum avgjørende

Vitneforklaringer fra folk som har passert området under ranet har vært avgjørende for oppklaringen av ranet.

— Personer som var i området i det aktuelle tidsdsrommet la merke til hvilken bil som stod parkert ved ransstedet. Dette formidlet de videre til politiet, sier Pedersen.

Han understreker at informasjonen politiet sendte ut til media også var viktig. Det gjorde at beboerne i området fikk rask informasjon om ranet, noe som gjorde at de kunne fortelle om observasjoner de hadde gjort til politiet.

— Hvis vi kommer raskt i gang og får tidlig ut informasjon, så er det et svært godt utgangspunkt, sier Pedersen.

Har beslaglagt våpen

— Hva har vært avgjørende for oppklaringen av ranet?

— Jeg ønsker ikke å avsløre ting vi har gjort under etterforskningen, men vi har gjort beslag i saken som styrker vår oppfatning av at vi har tatt de riktige personene.

— Har dere beslaglagt våpen?

— Det er gjort beslag av et våpen som kan knyttes til personene som er varetektsfengslet, og det er god grunn til å tro at det var dette våpenet som ble brukt under ranet. Det er også gjort gode vitneobservasjoner som kan knytte bestemte personer til våpenet.