KRISTIANSAND: — Det er riktig at de ansatte avverget et innbrudd. De hørte at noe kom krypende inn gjennom ventilasjonsanlegget, forteller butikksjef Svein Lian til fvn.no.

Stakk til skogs

Noen ansatte løp sporenstreks ut på baksiden av bygget for å undersøke hva som foregikk i ventilasjonskanalen. Tyvene merket dette, og løp til skogs. Politiet ble kontaktet, og lette i går natt etter gjerningspersonene, uten å pågripe noen.

— Tyvene har nok også blitt skremt av en lyskaster som ble utløst av en bevegelsessensor, sier Lian.

Hendelsen skjedde uteom arbeidstid, og det var tilfeldig at de ansatte var i butikken. Medarbeiderne holdt på å forberede julehandelen som tar til for alvor i disse dager.

Tredje gang

Med innbruddsforsøket i går er det tredje gang forretningsbygget har hatt besøk av tyver. Expert holder til i førsteetasje, mens Super-G holder til i andreetasje.

For snart to måneder siden brøt tyver seg inn i Expert ved å klippe opp den ene veggen på baksiden. Tyvene fikk med seg elektronikkvarer for omkring 800.000 kroner.

Under to uker senere førsøkte tyver å ta seg inn i samme butikk ved å skjære hull i taket. Tyvene ble da skremt av alarmanlegget som slo ut. Politiet mener det er uklart om innbruddsforsøket kan knyttes opp mot det første brekket.

Dyre reparasjoner

  • Det er lite som er ødelagt etter gårsdagens innbruddsforsøk. Vi har bare gjort noe småreparasjoner. I tillegg har vi sikret ventilasjonsanlegget bedre mot innbrudd, sier forvaltningssjef Einar Andersen hos Mosvold & Co som eier bygget.

Reparasjonene ved de to tidligere brekkene har imidlertid kostet dyrt. Andersen sier det er brukt over hundre tusen kroner på å reparere skadene.

— Vi kommer til å anmelde forholdet, sier Andersen.

Tung etterforskning

I løpet av høsten har flere elektronikkbutikker på Sørlandet hatt besøk av uvedkommende. Gjennomføringen av innbruddene er svært lik mange plasser. Tyvene tar seg inn ved å skjære hull i vegger og tak.

Innhenting av mobilspor fra ulike basestasjoner rundt innbruddsåsteder, har ført politiet et skritt nærmere en oppklaring av elektronikkbrekkene. Men tyvene opererer over store områder, og er derfor vanskelig å fakke.

Les alle innbruddssakene her:

Fem innbrudd på et halvt år

Andre Expert-innbrudd

Nytt Expert-innbrudd

Skar hull i taket på Rema

Vil bygge mer innbruddssikkert

Slike vegger er "barnemat"

Etterlyser maskert tyv

Expert-brekk sjekkes mot raid i Bergen

Slo til mens politiet var på Bandidos-festen

Stjal varer for én million fra Expert