KRISTIANSAND: — Det er faktisk første gang jeg har sett i en melding at noen har meldt seg til politiet fordi de har filmet en kriminell handlingen med en mobiltelefon, sier operasjonsleder Arne Arnesen i Agder politidistrikt til fvn.no.

Det var natt til søndag etter klokken 03 at en 24-år gammel mann gikk til angrep på en annen person i Markensgate i Kristiansand. Mannen skal, ifølge vitner som kontaktet politiet, ha knekt nesen på offeret. Mens voldshandlingen pågikk skal en snarrådig person ha funnet fram mobiltelefonene sin og filmet voldshandlingen. Etter at 24-åringen hadde forsvunnet fra stedet skal vedkommende ha varslet politiet at episoden var filmet.

Politipatruljen som kom til stedet skal ha pågrepet voldsmannen som følge av vitnebeskrivelser, og fordi han angivelig skal ha oppholdt seg i området. Men operasjonsleder Arne Arnesen setter pris på at folk gjør det de kan for å hjelpe politiet i etterforskningen.

— Det virker som folk begynner å bli oppmerksomme på at de kan bruke mobilen til å bistå politiet i slike saker, sier Arnesen til Fædrelandsvennen.