De to skal ha delt fluktbil da de strakk av fra ransstedet, samtidig som politiet avfyrte flere skudd.

VG Nett sier at Andersen i sitt vitneavhør har gitt detaljerte beskrivelser av de dramatiske minuttene etter at det ble avfyrt åtte eller ni skudd mot politiets kommandobil. Et av disse skuddene gikk gjennom frontruten og traff operativ uteleder Klungland i hodet.

Ropte flere ganger

I avhøret skal Andersen ha beskrevet drapet som «det jævligste» han har opplevd. Etter det VG Nett kjenner til, har han forklart at han måtte rope flere ganger på Schumann for å få ham til å sette seg inn i Range Roveren de brukte under flukten.

Schumann skal til slutt ha kommet løpende, satt seg i førersetet og kastet våpenet i baksetet. Han skal ha vært hele paralysert. Til tross for at Andersen ropte «kjør, kjør, kjør!», reagerte ikke Schumann.

Andersen selv skal ha krøket seg sammen for å unngå politiets kuler da bilen omsider kom seg av gårde.

Først de ranerne fulgte politiets pressekonferansen på TV fra dekkleiligheten i Nedre Dalgate, forsto de at Klungland var blitt drept under skytingen.

Flere uskyldig dømt

Andersen peker ut Schumann som drapsmannen, men åpner samtidig for at andre kan være uskyldig dømt. Dette melder både VG Nett og TV 2. Det er mot slutten av avhøret at Andersen sier at noen av de domfelte i tingretten ikke deltok i ranet. Men han har ikke utdypet dette.

TV 2 sier Andersen føler det som at han har drar det tyngste lasset for dem som ikke sto bak skuddene. Han oppfordrer andre dømte til å bidra med opplysninger for få oppklart saken og utelukker ikke at han selv på et senere tidspunkt kan komme med flere detaljer.