KRISTIANSAND: Det var en uheldig arendalitt som fikk tappet bankkontoen sin i tidsrommet 8. mai til 21. oktober i fjor, da anselige pengesummer ble overført fra mannens konto til UNIBET, et nettsted der du kan satse penger på alt fra hvem som vinner Idol til spill på fotballkamper og hester.

Mannen skaffet seg tilgang til arendalittens bankkort gjennom å kopiere kortets viktigste data, nemlig VISA-nummeret, utløpsdatoen og kontrollkoden.

Tilsto

34-åringen fra Kristiansand har gitt en uforbeholden tilståelse i retten, og er dømt til 90 dagers samfunnstjeneste, subsidiært 90 dagers fengselsstraff. Han har fått en strafferabatt på 20 timers samfunnsstraff fordi han tilsto forholdet umiddelbart.

Mannen er også dømt til å betale tilbake størsteparten av summen, 177 849,— kroner, til Skandiabanken i Bergen.

Mannen skal ha fått tilgang til fornærmedes bankkonto ved å benytte dennes bankkort, og det heter i domsavsigelsen at domfeltes handlinger klart svekker den almenne tillit til kort som betalingsmiddel.

Smal sak å bruke andres kort

I flere kiosker og butikker kan et vanlig VISA-kort eller annen type kredittkort benyttes som betalingsmiddel uten at PIN-kode avkreves. Det eneste som kreves er en signatur på en kassalapp, og de fleste butikkansatte slurver med sjekking av kundens kort.

Ved kjøp av varer og tjenester over Internett holder det ofte at man kjenner VISA-kortnummer, samt kortets utløpsdato. Ved besittelse av et stjålet kort, er det en smal sak å bruke dette kortet for å tilegne seg tjenester over nettet.