ÅSERAL KYRKJEBYGD— Det er utrolig at de vil bruke så mye penger på et bygg som ikke passer inn i kommunens byggestil og med et innhold jeg stiller store spørsmålstegn ved, sier Audun Forgard.I går parkerte han seg på utsiden av butikken i bygda for å samle inn underskrifter i protest mot det kommunestyret har vedtatt: Nemlig å rive den gamle lensmannsgården på Minne i krysset mot Ljosland. Her vil kommunen samle Åserals kulturhistorie under ett tak og kalle det Minne kultursenter. Går alt etter planen skal bygget være ferdig sommeren 2009. PROTEST.

Men nå har bygdefolket for alvor fått opp øynene for hva som er i ferd med å skje. I løpet av den halvtimen Fædrelandsvennen sto med Forgard på utsiden av butikken, strømmet det på med åsdøler som ville sette sin signatur på lista i protest mot bygget.- Vi må jo ta vare på bygget som ligger på kommunens aller beste tomt. Det kunne vært rustet opp for sikkert halvparten av det de nå planlegger å bruke. Ikke sette opp et bygg som overhodet ikke passer inn i kommunens arkitektur, sier Alf Skaret.Han får helhjertet støtte av Berit Eikerapen som også signerer.- Kunne de ikke planlagt et bygg i tre i det minste, noe som passer inn? Nå blir det en bunker, sier hun.Flere hytteeiere er innom, og alle signerer. - Få med at denne kommunen heller burde bruke pengene på de dårlige veiene som finnes. Jeg har fått ødelagt understellet på bilen fem ganger på to år på grunn av veien opp hit og til Bortelid, sier Rune Vindsetmo.Audun Forgard har satt i gang underskriftsaksjonen som privatperson. - Jeg gjør det av rene samvittighetsgrunner. Jeg kan ikke sitte stille og se på hva de har vedtatt, sier han. FOR FORT.

Han mener det har gått altfor fort i svingene med å få prosjektet vedtatt. - En ting er at selve bygget nå blir seende ut som en bunkers. Noe annet er innholdet. Agder Energi skal visstnok vise seg frem, kan de ikke gjøre det andre steder? spør en engasjert Forgard.Han mener at dersom kommunen på død og liv skal ha et nytt bygg, kunne det stått på Sosteli, en jernaldergård et par kilometer fra sentrum. - Da hadde man virkelig fått et kulturhistorisk sted. Det finnes jo også tomt her i sentrum, påpeker han.Hans håp er at kommunen utsetter saken og vurderer prosjektet en gang til.Tekst: Jarle R. Martinsen jarle.martinsen@fvn.no - 38 27 17 45