ARENDAL: -Han trodde det var av verdi, men så var det bare dummytelefoner. Han fikk litt sjokk da jeg viste ham det. Han var ikke særlig hyggelig, sier Øyvind Rugnes, avdelingsleder for tele og tjenester til Agderposten.

Tabbetyveriet skjedde da fire polakker var i elektrobutikken for å handel mobiltelefoner på lovlig måte. Men den ene av kundene lot seg friste til å stjele et par ekstra telefoner, mens selgeren var opptatt med å ekspedere de andre. Rugnes var likevel på vakt og oppdaget tyveriet. Mobiltelefonene var av merket Samsung D820, og tyven trodde selv at telefonene var verdt 6500 kroner.

-Jeg så at han prøvde å gjemme dem under jakken. Det var bare den ene som ble tatt, de andre ventet i bilen før alle ble tatt med av politiet, sier Rugnes.

Hos politiet var det ingen bønn. Dermed ble alle fire tatt med til politistasjonen i Arendal. Tre av polakkene ble sluppet fri, mens en 39-åring sitter igjen som mistenkt for tyveriet.

-Disse hadde ikke peiling på det de gjorde, for å si det på den måten, sier Rugnes.

-Polakkene hadde problemer med identifikasjonspapirer. Alle ble tatt inn for en sjekk, og en sitter igjen, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Børge Steinsland.