KRISTIANSAND: Den 35 år gamle kvinnen ante fred og ingen fare da hun plutselig ble angrepet av en forbipasserende i 10.30-tiden. Ifølge politiet ble hun helt umotivert slått i ansiktet.

— Hun traff på en person i lysløypen. Hun fikk både slag og spark mot ansiktet og kroppen. I tillegg ble barnevognen veltet, sier politiførstebetjent Einar Skarpeid ved Randesund politistasjon til fvn.no.

Løp til skogs

Verken kvinnen eller babyen som lå i barnevognen skal ha kommet alvorlig til skade i voldsepisoden.

— Det var en tøff opplevelse for kvinnen, sier Skarpeid.

Kvinnen møtte selv opp ved politistasjonen og meldte fra om overfallet. Kort tid etter ble en 34 år gammel mann av øst-europeisk opprinnelse pågrepet ved lysløypen.

— Vi fikk en beskrivelse av gjerningsmannen, og påtraff en som passet til beskrivelsen. Da han så oss løp han til skogs. Men etter et par hundre meter ble han pågrepet uten dramatikk, opplyser Skarpeid.

Må ha tolk

Mannen snakker ikke norsk, og politiet har derfor så langt hatt problemer med å avhøre ham.

— Vi kjenner identiteten hans, men på grunn av språket vet vi ikke hvor han bor. Vi vet så langt heller ikke noe om motivet, sier politiførstebetjenten.

34-åringen vil trolig bli avhørt fredag ettermiddag eller kveld. Politiet mistenker ikke at det lå noe seksuelt bak overfallet. Det er heller ikke mistanke om at mannen var beruset.