FARSUND: — Vi har syv personer inne til avhør, etter at de ble pågrepet i Farsund tidligere i dag. Alle syv har status som siktet, og settes om mulig i forbindelse med bensinstasjonranet natt til fredag, sier lensmann Terje Pedersen i Søgne og Songdalen lensmannskontor til fvn.no.

— Er ranerne blant de syv dere har pågrepet?

— Det er alt for tidlig å spekulere i. Vi vil avhøre alle utover kvelden og natten, sier lensmannen.

— Blir alle syv sittende i varetekt til i morgen?

— Det kommer jo an på hvordan de forklarer seg. Hvis de utvetydig kan redegjøre for at de ikke har noen befatning med ranet, vil de jo bli sluppet fri.

En ansatt ved Hydro-Texaco-stasjonen på Rosseland ved Brennåsen i Songdalen varslet politiet klokka 01.10 natt til fredag og fortalte at han var blitt ranet av to maskerte personer.

Den ansatte ble overrasket utenfor stasjonen og truet inn i lokalet av to maskerte personer. De truet til seg penger og telefonkort før de stakk fra stedet. Den ansatte ble ikke fysisk skadet.

Interessante funn - Ransaking av de pågrepne og boligen de befant seg i, har ført til veldig interessante funn i forbindelse med ransetterforskningen, sier

Pågripelsen er i første rekke foretatt i forbindelse med en stjålet bil, og mange av dem skal være kjenninger av politet. Bilen, en hvit VW Golf, ble funnet utenfor et hus i Farsund, og politet pågrep alle som var i huset.

— Bilen ble stjålet fra Søgne i går ved 23.30 tiden, like før ranet fant sted, så det er naturlig å se en sammenheng mellom Golfen og ranet, sier Pedersen til fvn.no.

Så rød bil – Det er gjort observasjoner av en rød bil der Golfen forsvant torsdag kveld, sier lensmannen videre.

Ranerne stakk av fra stedet i en rød Peugeot. Kort tid etterpå ble bilen funnet brennende nær bensinstasjonen. Ifølge politiet ble bilen stjålet i Farsund natt til tirsdag 30. januar.

— Politiet har fått inn en rekke tips, men vi mangler observasjoner av selve biltyveriene, sier Pedersen.

Flere lensmannskontorer og politistasjoner bidrar i etterforskningen av ranet.