KRISTIANSAND: Den mørkhudede gjerningsmannen, som politiet antar er somalier, var i går kveld fortsatt på frifot etter knivstikkingen på Lund søndag morgen.

— Hun burde kunne svare på hvem dette er, men det har hun ikke vært villig til, opplyser Oddbjørn Lunde, leder av personavsnittet ved Kristiansand politistasjon.

Snarere har kvinnen hittil motarbeidet politiet. Hennes forklaring om at hun ble forsøkt overfalt og ranet i forkant av knivstikkingen, tolkes som en avledningsmanøver.

— Vi har ikke holdepunkter for at dette skjedde, men ser gjerne på det som en bortforklaring, sier Lunde.

Mann sjekket ut

Verken kvinnen er eller mannen, som med få minutters mellomrom ble knivstukket av samme person søndag morgen, har vært villig til å la seg avhøre foreløpig.

I går ble mannen (30) utskrevet fra Sørlandet sykehus Kristiansand, mens kvinnen (29) ble fraktet til Rikshospitalet i Oslo for å operere det dype kuttet i armen. Politiet hadde korte samtaler med begge på sykehuset, og vil kalle inn til avhør i løpet av et par dager.

— Jeg vil anta vi vil vite mer om gjerningsmann og hva som skjedde etter at de er formelt avhørt, uttaler politiadvokat Robert Hovland ved Agder politidistrikt.

Ved 02-tiden natt til i går ble en 29 år gammel mann fra Kristiansand pågrepet - beruset og sovende i en hvit Peugeot kassebil i Kvadraturen. Samme bil var observert kjørende fra det aktuelle området på Lund i stor fart etter knivstikkingen søndag morgen.

Den pågrepne har nå fått status som vitne. Han skal være mannen som sammen med kameraten flyktet med knivmannen i hælene. Da de to skilte lag ved Torridalsveien, fulgte gjerningsmannen etter 30-åringen og stakk ham ned i Ryttergangen.

- Skyldtes banaliteter

Politiet er sparsommelige med hva 29-åringen forklarte i avhør i går.

— Antakelig skyldes knivstikkingen banaliteter. Den avhørte sier han ikke vet hvem gjerningsmannen er, men at jenta kjenner ham, opplyser Oddbjørn Lunde.

Politiet regner det for sikkert at gjerningspersonen deltok på festen i firemannsboligen i Gimleveien om natten og morgenen søndag. Der var også de to fornærmede i saken, samt 29-åringen.

Det var kun disse fire som var til stede der kvinnen ble knivstukket, men inni leiligheten skal det samtidig ha oppholdt seg en håndfull andre festdeltagere.

Motivet og forløpet fremstår fremdeles som ukjent, så lenge de impliserte holder tilbake informasjon. Politiet har ennå ikke avhørt alle vitner i saken.

— Vi kan stille tusen spørsmål, men når de ikke vil svare er det ikke lett, konstaterer Oddbjørn Lunde.

vegard.damsgaard@fvn.no