OSLO: – Uttalelsen viser at KrF er grepet av desperasjon og satser nå på å profilere seg ved hjelp av skremselspropaganda, er Bekkemellems kontante svar.

I talen sa Høybråten at det virker som statsråden mener innvandrerforeldre per definisjon er ute av stand til å velge det som er best for sine barn, sa Høybråten da han åpnet partiets strategikonferanse i Sandvika vest for Oslo fredag ettermiddag.

Ideologisk motstand

– En ting er at Arbeiderpartiet og SV tviholder på at offentlige overføringer til småbarnsfamiliene bare skal gå til dem som velger å ha barna i barnehage. Men de bør holde seg for gode til å skyve innvandrerfamiliene foran seg i kampen for å få avviklet kontantstøtten, sa KrF-lederen.

Høybråten fremholdt at fakta ikke betyr noe for den rødgrønne regjeringens syn på kontantstøtten.

– Den grunner i en dyp ideologisk motstand mot de valgmuligheter kontantstøtten gir den enkelte. Da statistikken viste at flere valgte kontantstøtte, sa de rødgrønne at dette presset kvinner ut av arbeidslivet.

Når statistikken nå viser at færre velger kontantstøtte, sier de samme partiene at dette viser at folk egentlig ikke ønsker kontantstøtten.

Seriøs statistikk

Høybråten anklaget regjeringen for å blande gamle fordommer med tvilsom bruk av statistikk for å vise hvor skadelig valgfrihet er for den enkelte familie.

Barne og likestillingsministeren sier til NTB at de tallene Høybråten viser til er offisielle tall fra Statistisk sentralbyrå. At Høybråten til stadighet angriper meg, kan jeg bare ta til etterretning. Det er jeg blitt vant til, men tallene fra SSB burde han vise litt mer respekt for, sier Karita Bekkemellem.

Hun mener kontantstøtten er den eneste saken Kristelig Folkeparti har scoret poeng på. Nå ser det ut til at oppslutningen om støtten rakner og det får partilederen til å bruke sterke ord i stedet for saklige argumenter, mener Bekkemellem.

Hun avslår å kommentere Høybråtens påstand om at det vil skje kutt i statsstøtten i neste års statsbudsjett.

Frykter kutt

– Faktum er at i de kommuner der det er full barnehagedekning, velger fortsatt halvparten av familiene kontantstøtte, sa Høybråten.

KrF-lederen sa det var åpenbart hvorfor de rødgrønne har mobilisert mot kontantstøtten de siste ukene. Det er nemlig all grunn til å frykte nye kutt i kontantstøtten når neste års statsbudsjett legges fram.

– Det er stikk i strid med hva som ble lovet i valgkampen, sa Høybråten og etterlyste retorisk Senterpartiet som før regjeringsdannelsen presenterte seg som garantist for kontantstøtten.