PARIS: Søndag rundet laget hennes av med ny seier, over vertsnasjonen med 26-22. Det så en stund ut til å bli ren lekestue. Men 10-4 ble til 11-11 med en B-preget oppstilling som ikke traff med verken skudd eller pasninger inn mot pause.

2. omgangen åpnet bra for et noe mer toppet norsk lag. Raskt var det hele avgjort. Best hos Norge var Lunde-tvillingene Kristine (toppscorer) og keeper-Katrine, Marit Malm Frafjord og Gro Hammerseng.

Dermed kunne spillerne glede seg over en gedigen pokal for tredje år på rad.

– Vi har fått gitt mange spilletid her selv om det ikke var den rette flyten hele tiden. Da har de fått kjenne på det før vi tar konklusjonen i uttaket, sa Breivik til NTB.

– Jeg synes Elisabeth Hilmo løftet seg bra mot Frankrike. Vi ønsket også å se Katja (Nyberg) litt som høyreback, men hun kjeftet jo på seg et rødt kort. Dog vet vi hva hun står for.

Forbedret Situasjonen er snudd helt på hodet fra samme tid i fjor. Da haglet forfallene inn og gjorde Russland-VM til et lite mareritt.

Nå fikk Norge med seg tre seirer av tre mulige. Det er absolutt ting å gripe fatt i ukene som kommer, men laget har fortsatt tre testkamper igjen før EM.

De skjer på hjemmebane mot Frankrike, Tyskland og verdensener Russland. Den siste kampen blir nye Norges mini-eksamen og vil gi klare indikasjoner på gullsjansene i EM.

Så langt i høst har motstanden vært ganske tynne saker. Mot russerne venter i hvert fall en real gjennomkjøring, selv om lagene ikke kommer til å avsløre alt.

Halvparten nye Breivik dro inn sin 235. seier som landslagstrener søndag. På det har hun brukt 344 kamper siden hun overtok i januar 1994. To jenter grep sjansen på Paris-turen:

1: Keeperen Kari Aalvik Grimsbø (21) fikk vist sitt internasjonale potensial.

2: Linjespiller Marit Malm Frafjord (20) avslørte også trivelig framtid på toppnivå. Hennes kontringsevne imponerer. Hun scoret på bestilling også i avslutningskampen.

Begge er definitivt EM-klare. Dersom Breivik leser opp de forventede 16 navnene tirsdag, vil det bety hele åtte nye navn – halvparten av troppen – i forhold til VM:

Aalvik Grimsbø, Malm Frafjord, Katja Nyberg, Gro Hammerseng, Else-Marthe Sørlie-Lybekk, Linn-Kristin Riegelhuth, Vigdis Hårsaker og Gøril Snorroeggen.

Marit Breivik er inne i sitt 13. år i jobben. Hun har trent Norge til tre titler:

VM (1999)

EM (1998 og 2004).