KRISTIANSAND: De to mennene, som er fra Farsund og Lyngdal stormet natt til fredag 2. februar inn på bensinstasjonen på Rosseland, hvor de deretter truet den kvinnelige ansatte til å gi ut 12.000 kroner i kontanter og kontantkort til en verdi av 16.000 kroner.

Begge de to var maskerte med en finlandshette over hodet mens de fremsatte trusler som "pell deg inn og finn penger og kontantkort" til kvinnen som var ansatt på Texaco-stasjonen. De tvingte henne inn i lokalet, hvor hun deretter, av frykt for at de to skulle skade henne, gav ut verdiene.

Ifølge tiltalen er 24-åringen fra Egersund og 30-åringen fra Lyngdal siktet for ran etter straffelovens § 268. Dette innebefatter at de kan dømmes til fengsel i fem år, fordi ranshandlingen innebar trusler som avlet frykt hos den handlingen ble begått mot. Om det også er brukt våpen under ranet, kan en fengselsdom på inntil 12 år idømmes. Det er også nedlagt påstand om en erstatningskrav til Hydro Texaco på 61.000 kroner.

I tillegg til står de to tiltalt for å ha stjålet en rød Peugeot fra en adresse i Farsund to dager før ranet ble begått. Bilen ble brukt under ranet, og ble senere tent fyr og funnet igjen ved Brennåsen i Kristiansand.

Tiltalen omfatter også en punkt mot 30-åringen, som prøvde å stikke av fra politiet da de kom for å pågripe han for ran og biltyveri fredag 2. februar.

Begge de to mennene står i tillegg tiltalt for flere brudd på narkotikaloven.