God forklaring eller ikke? Skriv din mening nederst i saken!

KRISTIANSAND: Gitmark, som er Høyres fylkesleder i Vest-Agder og Høyres stortingsrepresentant for fylket, har avbrutt sin planlagte ferie for å komme med oppklaringer rundt Høyres samarbeid med Arbeiderpartiet i Kristiansand.

I debattinnlegget på fvn.no skriver han at Høyre hadde tre samarbeidsmuligheter etter valget:

"1— Høyre (11), FrP (9), Venstre (2), Demokratene (2) og Pensjonistpartiet (3) ville kunne danne et hårfint flertall. Det ble sett på som uaktuelt at Venstre ville støtte en slik konstelasjon og PP var tvilsomme. Venstre støttet som kjent AP, SV og KrF i forrige konstituering.

2- Høyre på sidelinjen. Intet borgerlig samarbeide og AP (11), SV (2) , RV (1), KrF (10) Miljøpartiet De Grønne (1) og Venstre (2) hadde trolig dannet flertall.

3- Høyre (11), AP (11) og KrF (10) har et rent valgteknisk samarbeide der Høyre får ordføreren og en hovedutvalgsleder, AP får varaordføreren og KrF får tre hovedutvalgsledere."

Videre hevder Gitmark at det var KrFs negativitet til FrP som veltet et borgerlig samarbeid.

— Jeg beklager sterkt at KrF ikke ønsket et borgerlig samarbeide både politisk og om posisjoner. Den avgjørelsen ligger utelukkende hos KrF. De viste også i 2003 at partiet manglet ryggrad da Høyre ble byttet ut med AP og SV, skriver Gitmark.

Les debattinnlegget her (del 1) og her (del 1) .