SØGNE: Den 38 år gamle samfunnsøkonomen er i dag avdelingsdirektør i Nærings— og handelsdepartementet, og ble foretrukket blant 21 søkere til stillingen.

— Vi er helt enstemmige på at det er ham vi vil ha. Vurderingen er basert på en blanding av faglig bakgrunn og personlig egnethet vi har avdekket gjennom intervjurunden, som vi håper matcher med Søgnes utfordringer fremover, uttaler ordfører Eli D. Løite fra tilsettingsutvalget.

Kommunestyret skal formelt godkjenne innstillingen neste torsdag, deretter blir Kim Høyer Holum tilbudt stillingen. Kandidaten har sosialøkonomisk embetseksamen fra Universitetet i Oslo i 1997, og har deretter gått trappene i departementet.

Åtte kandidater ble valgt ut til intervju, hvorav det ble ført sluttsamtaler med tre. Mentor Partner har bistått i ansettelsesprosessen.

Rådmenn når sin pensjonsalder ved fylte 65 år, og nåværende Søgne-rådmann Kåre Egil Nerbø har avtale om å fratre i februar neste år. Det vil trolig bli en overlappingsperiode.

Søgne-rådmannens lønn ligger i dag på 660.000 kroner, men ordføreren vil ikke kommentere om beløpet er identisk med tilbudet 38-åringen vil motta.