OSLO: — Hva handler boka om?

— To søstre som har en psykisk syk mamma og om deres hverdag, fortalt gjennom den eldste søsteren på seksten. Den handler også om å være barn, og om å bli voksen. Det er både et tilbakeblikk og en nåtidshistorie.

Hvor finner du inspirasjon?

— Det er ikke selvopplevd, men en salig blanding av inntrykk.

Dette er ikke det første som kommer fra din forfatterpenn?

— Det er den første romanen jeg har skrevet. Jeg har også skrevet et teaterstykke som kom ut i bokform og bidratt med tekster til antologier.

På flyttefot

Hvor bor du nå?

— I Oslo, sammen med kjæresten min. Nå har jeg sommerferie og forbereder meg på å flytte.

Hvor da?

— Til Biskop Arnö, en liten øy nord i Mälaren, 65 kilometer utenfor Stockholm. Der er det forfatterstudie med undervisning av gjesteforfattere i prosa og lyrikk.

Du har også gått på forfatterstudiet ved Høgskolen i Telemark. Hvordan var det?

— Lærerikt, men jeg trivdes ikke så godt på selve stedet, derfor pendlet jeg mellom Oslo og Bø. Men jeg lærte masse om å skrive.

Drama

Og videregående?

— Dramalinjen ved Vågsbygd videregående. Jeg hadde veldig lyst til å drive med teater og søkte Teaterhøgskolen. Men nå har jeg mer lyst til å skrive enn å stå på scenen. Kanskje jeg kan finne en link mellom interessene mine; skriving, foto, teater og drama. Alt handler jo om formidling.

Jordmor-drøm

Fremtidsplaner?

— Egentlig har jeg lyst til å bli jordmor. Det å føde er veldig universelt, og jeg har lyst til å ta en utdanning der jeg kan jobbe i flere land. Et afrikansk land, for eksempel.

Vi du prøve å kombinere?

— Jeg kommer alltid til å skrive. Men når man skriver blir det mye å sitte alene foran PC-en. Jeg kunne tenke meg en arbeidsplass med kollegaer også.

Fritidssysler?

— Jeg er litt kjedelig, tror jeg, men jeg er glad i å gå i skogen med hunden min. Jeg liker også å reise.

Kommer du tilbake til Sørlandet?

— Det er godt å komme på besøk til bestemor i Kristiansand. Men jeg vet ikke hvor jeg havner til slutt.