KRISTIANSAND: En 41 år gammel mann fra Lillesand måtte i går forklare seg i Kristiansand tingrett etter å ha blant annet ha blitt tatt for å kjøpe en halv kilo amfetamin.

Mandag 15. november kjøpte 41-åringen 500 gram med amfetamin fra en navngitt person.

En halv padde

På dette tidspunktet ble mannen telefonavlyttet i av politiet, og over telefon kunne de høre at mannen bestilte en halv padde av den navngitte selgeren. Kort tid etter overleveringen av stoffet ble 41-åringen pågrepet av politiet.Mannen viste så politiet hvor han hadde gjemt stoffet og disse stedene ble beslaglagt og undersøkt.

Når det gjelder mengden stoff hevdet 41-åringen at det hadde oppstått en misforståelse i forbindelse med bestillingen av stoffet.

Ifølge ham hadde han nemlig ikke tenkt å kjøpe mer enn cirka 100 gram, og han reagerte når han så mengden som han fikk.

Tre hagler og to pistoler

Retten på sin side mente det bevist at avtalen var 500 gram med narkotika, og at det er et grovt lovbrudd på grunn av mengde og stofftype.

I tillegg ble 41-åringen funnet skyldig i å ha solgt amfetamin til en rekke personer.

I mannens leilighet ble det også funnet tre hagler og to pistoler pluss ammunisjon og knallskudd på tross av at mannen ikke hadde tillatelse til å eie dette.

Han ble i Kristiansand tingrett derfor dømt til fengsel i to år og tre måneder, hvorav ni av disse ble gjort betinget med en prøvetid på to år.