ÅMLI: — Det ser ut som brannen startet på grunn av en teknisk feil i det elektriske anlegget. Vi har ikke fått den endelige rapporten fra den krimtekniske undersøkelsen, men den foreløpige konklusjonen er at brannen startet i en koblingsboks, sier politibetjent Bjørn Saga ved Åmli lensmannskontor.

Den 33 år gamle mannen som omkom lå trolig og sov da brannen startet.— Alt tyder på at det har ulmet ganske lenge. Brannen ble oppdaget av noen naboer som så at det kom røyk ut av huset, sier Saga.

Forsøkte gjenopplivning

33-åringen ble funnet av brannvesenet, som fikk melding om brannen like etter klokken 16 lørdag. Det ble forsøkt gjenopplivning på stedet, men livet hans sto ikke til å redde.

I løpet av dagen vil politiet ta stilling til om mannen skal obduseres.

— Det er juristen som bestemmer, men jeg tviler på at det blir noen obduksjon. Vi har et tålig klart bilde av hva som har skjedd, sier Saga.

Ikke noe straffbart

Politiet har ikke grunn til å tro at det har skjedd noe straffbart i forbindelse med brannen.

— 33-åringen var leieboer i huset. Det er ikke noe som tyder på at brannen skyldes noen feil fra huseiers side, sier Saga.

— Hva gjør dere nå videre?

— Vi avventer den endelige, tekniske rapporten. Det er også mulig at vi kommer til å foreta avhør av noen av naboene, sier Saga.