Politiet stod parkert på fylkesvei 455. Foto: Jarle Martinsen

MARNARDAL: Den mistenkte 59-åringen meldte seg selv på politistasjonen i Mandal klokken 15.41 onsdag ettermiddag.

— Mannen meldte seg selv på politistasjonen for kort tid siden, opplyser lensmann i Marnardal, Jan Arild Wigemyr, til fvn.no.

Han er glad for at situasjonen er avklart, og informerte onsdag ettermiddag naboene i området om at situasjonen er løst.

— Mannen meldte seg for politiet, etter at vi hadde hatt løpende kontakt med ham underveis. Wigemyr orienterer de nærmeste husstandene og naboene om at mistenkte er tatt hånd om og at faren er over. Det er det viktigste i første omgang, sier operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt.

Avfyrt skudd

Lensmann Jan Arild Wigemyr.

Store politistyrker ble sendt til Marnardal etter melding om en trusselsituasjon i 13-tiden. De bevæpnede politifolkene ankom stedet klokken 14, og etter relativt kort tid ble kvinnen som har vært utsatt for truslene brakt uskadet i sikkerhet av politiet.— Vi rykket inn i huset og fikk brakt kvinnen i sikkerhet. Vi har gjennomsøkt huset, men fant ikke mannen, opplyste lensmann i Marnardal, Jan Arild Wigemyr, til fvn.no under aksjonen.

Kvinnen er samboer med den som truet henne. Hun ble kjørt til politistasjonen i Mandal.

Stabssjef Bård Austad ved Agder politidistrikt opplyser at det ble avfyrt ett eller flere skudd inne i huset i forbindelse med trusselsituasjonen. Det er ikke opplyst noe om at skuddene var målrettet, for eksempel mot samboeren.

Politiet har beslaglagt våpen i huset hvor skytingen skjedde.

Kjørte fra stedet

— Det ble satt inn relativt store ressurser fra politiets side ved denne aksjonen, forteller stabssjef Austad til fvn.no.

Politiet hadde også flere hundeekvipasjer i området.

— Allerede i en tidlig fase av aksjonen ble politihelikopteret fra Oslo rekvirert. Det er underveis til området, fortalte Austad mens den væpnede aksjonen pågikk.

— Det er en relativt stor bygningsmasse på området som nå er gjennomsøkt av politiet. Vi vet at han har kjørt fra stedet, og jobber med å lokalisere ham. Dette lokaliseringsarbeidet er i full gang, sa Austad.

Politiet fikk informasjon som kunne tyde på at mannen som stod bak truslene kunne være noe i ubalanse og at han også kunne være ruset.

Mellom 15 og 20 bevæpnede polititjenestemenn deltok i aksjonen. En ambulanse var også i beredskap.

Skal avhøres

Etter hvert viste det seg at den mistenkte 59-åringen hadde stukket av i bil mot Mandal. Han kjørte sørover mens politiet hadde kontakt med ham på telefon.

Flere patruljer, politiets utrykningsenhet (UEH) og politihelikopteret ble sendt til Mandal, men aksjonen ble avblåst da mannen meldte seg ved politistasjonen.

— Den mistenkte er tatt hånd om, og vil bil avhørt utover kvelden. Det vil også bli gjennomført vitneavhør, sier operasjonsleder Børge Steinsland.

Operasjonslederen vil ikke kommentere om det var flere vitner til trusselsituasjonen utover de to involverte. Han vil heller ikke kommentere hva som skjedde i boligen.