VENNESLA: — Vi åpner i februar en gang. Akkurat nå bygger vi om for livet på lokalene der restaurant Digg holdt til. Dette er bare så gøy, sier Bjellås til Fædrelandsvennen.

Bjellås står bak prosjektet sammen med sin bror Sondre og kameratene Gunstein Myre og Frank Andreas Holte. De fire skal eie 25 prosent hver i selskapet Hr. Direktør Restaurant og Sportsbar.

Få skjenkesider

— Egentlig en vill idé. Før jul snakket vi om Facebook-gruppen som ønsket sportsbar i Vennesla. Den hadde over 1000 medlemmer. Digg flyttet jo inn i Kulturhuset, dermed så vi vårt snitt til å overta lokalene Digg hadde i Butikkhuset. Dermed ballet det på seg. Nå har vi leieavtale, aksjeselskap og store planer, sier Bjellås.

Vennesla har få skjenkesteder i forhold til folketallet på 13.500. I tillegg til kulturhuset, er det en kinarestaurant i sentrum. Bygda har i dag ikke noe utested som har åpent til langt på kveld.

— Vennesla trenger et treffsted på kveldstid. Vårt opplegg skal være kultur, quiz og sport. Vi skal vise masse sport på storskjerm, arrangere konserter og massevis av quizkvelder. Det skal bli et sted hvor folk fra 20 til 50 og oppover skal komme og ta en prat, spise god mat og drikke godt drikke, sier Bjellås.

- Før var øl synd

— Apropos det. Flere av dere har bakgrunn i bedehusmiljø, kan dere selge øl og vin?

— Ja, tidene forandrer seg. Før var øl synd, nå er det kultur. Dessuten er det godt. Jeg tror vi skal greie å skape et samlingssted hvor alle føler seg velkommen, uansett hvor de hører til i bygda, sier Bjellås, som forresten har en far som har sittet i 12 år i kommunestyret for KrF.

Pappa Birger Bjellås er bare positiv når vi ringer for en kommentar.

— Jeg støtter sportsbaren. Vi skal og må ha utesteder i Vennesla. Dette får åpent på kveldstid. Et sånt tilbud mangler i bygda i dag. Jeg er kjempepositiv til dette, sier KrF-veteranen.

Sportsbar på kvelden

Bjarte Bjellås blir ikke barkeeper på fulltid. Han skal fortsette som lokalavisjournalist i Vennesla Tidende.

— Det blir journalistikk på dagtid og sportsbar på kveldstid, sier Bjarte Bjellås.