FROLAND: Kommunelege i Froland, Thomas Bergquist, melder om økt pågang på legevakt og helsestasjoner i både Froland og Arendal etter at en 42 år gammel kvinne og hennes 13 år gamle sønn sist helg fikk påvist hjernehinnebetennelse.

— Samlet har vi fått minst 100 henvendelser den siste uka som er relatert til hjernehinnehinnebetennelse. Men det er ingen nye tilfeller, og vi opplever at engstelsen som har vært i befolkningen begynner å roe seg, sier Bergquist.

Fortsatt alvorlig for kvinnen

Tilstanden til kvinnen, som ligger på Rikshospitalet i Oslo, er fortsatt alvorlig, men stabil. Med hennes sønn, som ligger på sykehus i Kristiansand, går det ifølge Bergquist "relativt godt".

— Vi håper selvsagt det skal gå bra med kvinnen, men det er vanskelig å si noe mer utover det nå, påpeker Bergquist.

Lavere terskel

Han legger til at legevaktens terskel for å ta imot menigmann med symptomer på infeksjon, har vært senket den siste uka.

— Ellers går det som normalt her i kommunen. Vi har ikke stengt badehallen eller avlyst arrangementer, det ville bare skapt hysteri. Vi tar imidlertid høyde for at det fortsatt kan dukke opp nye tilfeller av hjernehinnebetennelse, poengterer Bergquist.