LYNGDAL: Mandag 21. januar fikk politiet flere klager på livsfarlig kjøring med bil i sentrum av Lyngdal.

— Flere vitner følte seg utrygge og varslet dermed politiet som rykket ut til stedet, forteller lensmann Anne Margrethe Ruud i Lyngdal.

Pågrep to personer

Da patruljen kom fram til stedet, ble to personer pågrepet. En 21 år gammel mann og en 28 år gammel kvinne fra Lyngdals-distriktet.

— Politiet kunne raskt konstatere at sjåføren kjørte i ruspåvirket tilstand. På bakgrunn av hendelsen valgte politiet å ransake hjemmet til den 21 år gamle mannen, forteller Ruud.

Ettersom sjåføren kjørte i ruspåvirket tilstand ønsket politiet å lete etter narkotika i boligen. Men ransakningen resulterte i mer enn funn av stoff. Leiligheten, hvor også 28-åringen bodde, var nemlig fylt opp med proffverktøy.

200.000 kroner

— Det ble gjort beslag av verktøy for omkring 200.000 kroner. Utstyret stammer fra to tyverier i regionen den siste tiden, forteller Ruud.

Natt til 10. januar ble det gjort innbrudd i en entreprenørbedrift i Lyngdal. Natt til 21. januar skjedde det samme i en annen bedrift.

— Bedriften som ble frastjålet utstyr den siste gangen, rakk ikke å anmelde innbruddet før det allerede var oppklart av politiet, sier lensmannen.

Nytt tyveri

I tillegg til besittelse av narkotika og tyvegods, er de to siktet for biltyveri, tyveri av skilter og bruk av falske kjennemerker.

De to ble tatt inn til avhør etter pågripelsen, men løslatt senere på dagen. Kun to dager senere rappet kvinnen en ny bil.

Hun ble dermed pågrepet og framstilt for varetektsfengsling i Kristiansand. Dommeren gikk inn for å fengsle 28-åringen i fire uker.