KRISTIANSAND: — Det har vært en flott søndag. De siste tallene viser at over 20.000 mennesker har vært innom Dyreparken i dag, forteller Anniken B. Schjøtt, salgs- og markedssjef i Dyreparken.

Søndag strømmet Los-kunder til Dyreparken. Strømleverandøren leide parken og sørget dermed for gratis inngang for sine kunder.

— Folk var tidlig i parken. De har nok planlagt dagen, for det var godt oppmøte i forkant av åpningen, forteller Schjøtt.

- Tror ikke det er rekord

Publikum har blant annet fått oppleve forestillinger i Kardomme by, med blant andre Tobias i tårnet, politimester Bastian og papegøyen fra Amerika. Det har også vært mulig å hilse på karakterene på Kutoppen. I tillegg har artisten Gabrielle opptrådt på hovedscenen.

Det ble utfordrende for besøkende i Dyreparken å finne parkeringsplass. En av årsakene var at Dyreparken ikke fikk disponere Travparkens parkeringsplasser søndag. Foto: Eva Myklebust

— Dagen har vært som en av dagene i høysesongen. Rekorden vår er cirka 23.000 besøkende, men jeg tror ikke det blir ny rekord i dag, sier markedssjefen.

Utfordrende med parkering

Schjøtt forteller at det har vært utfordrende for folk å finne parkeringsplasser. En av årsakene var at det var løp i Travparken søndag, og at Dyreparken derfor ikke kunne disponere disse parkeringsplassene.

— Det er utfordrende når det kommer så mange mennesker på en gang. Vi har henvist til de faste parkeringsplassene. I tillegg har vi samarbeidet med næringslivet rundt parken, for å skaffe plasser på deres områder, sier hun.