Busskidnapping001.jpg
Busskidnapping.jpg
Busskidnapping002.jpg
stjal buss2.jpg Foto: Erling S. Hægeland
stjal buss3.jpg Foto: Erling S. Hægeland
stjal buss5.jpg Foto: Erling S. Hægeland
stjal buss6.jpg Foto: Erling S. Hægeland
Politiets innsatsleder Eyvind Formo har nettopp knust sideruten til bussen mens kollegene fikk kontroll på busstyven. Foto: Baard Larsen
To uniformerte og en sivil politipatrulje var involvert i jakten på bussen. Foto: Baard Larsen
Her pågriper politiet den siktede busstyven. Foto: Baard Larsen
Innsatsleder Formo fikk tak i nøklene slik at bussferden ikke kunne fortsette. Foto: Baard Larsen
Her har politiet fått kontroll på situasjonen. Foto: Baard Larsen

Politiet tok opp jakten etter en buss på Lund. Bussen har ifølge politiets innsatsleder trolig holdt følgende rute: Tollbodgata, gjennom sentrum, Marviksveien, St. Olavs vei, Johan Øydegards vei, Marviksveien, Østre Ringvei, E 18 vestgående, Oddernestunnelen, Baneheitunnelen, Festningsgata, Kristian IVs gate.

To uniformerte patruljebiler og en sivil Volkswagen Passat la seg etter bussen på Lund. Patruljebilene kjørte med blålys og sirener.

Fædrelandsvennens reporter lå bak bussen og politibilene fra Lund mot sentrum. Ifølge Fædrelandsvennens journalist holdt ikke bussen veldig høy fart, men den bremset ned foran fotoboksen i Baneheitunnelen.

Ville ikke stanse

Bussen viste ikke tegn til å ville stanse. Etter å ha kjørt ut av Baneheitunnelen i Festningsgata hoppet to politifolk ut fra patruljebilene for å forsøke å stanse bussen. Dette klarte de ikke.

Først etter å ha kjørt gjennom flere gater i Kvadraturen klarte politiet å knuse sideruten og få stanset bussen. Dette skjedde i Kristian IVs gate ved Vestre Strandgate.

Innsatsleder Eyvind Formo tok tak i gjerningspersonen. Foto: Erling S. Hægeland

Sjåføren av bussen, som er en mann (29), er ifølge innsatsleder Eyvind Formo i politiet mistenkt for å ha kjørt i påvirket tilstand, uaktsom kjøring og for å ha unnlatt å stanse for kontroll.

Langt fra edru

— Når vi fikk stanset, knuste en politimann ruta og to polititjenestemann kom seg inn i bussen og fikk kontroll, sier Formo til Fædrelandsvennen.

Politiet planla å legge ut spikermatte for å stanse bussen, men fikk altså kontroll på situasjonen før bussen traff spikermatten.

— For oss var det viktig å få stoppet en videre ferd. Samtidig som jeg knuste sideruten, fikk jeg tak i nøkkelen til bussen, forteller innsatslederen.

Ifølge Fædrelandsvennens reporter oppførte mannen seg utagerende og var langt fra edru da han ble dratt ut fra rutebussen, som ifølge skiltet på bussen skulle gått til Vennesla.

Bussen ble stanset i Kristian IVs gate. Foto: Baard Larsen

Stjålet bussIfølge operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder politidistrikt er bussen stjålet fra Tollbodgata. Det var ikke bussjåfør i bussen da den ble stjålet.

Den pågrepne sjåføren er en mann (29). Han kjøres til Kristiansand legevakt for å avlegge nødvendige prøver og settes deretter i politiarresten.

— Jeg kan bekrefte at en av våre busser er involvert i episoden, sier regionsdirektør Ole Martin Roland i Nettbuss, til Fædrelandsvennen. Han hadde ved 20.20-tiden ikke ytterligere informasjon om hva som har skjedd.