AGDER: Etter at Superspeed har vært innstilt siden onsdag kveld, kan ColorLine nå fortelle at planene er at ferga reiser på ny fredag morgen.

— Ut ifra den værvarslingen vi har fått i kveld, kommer det til å bli avreise for Superspeed fra Kristiansand klokken 0800 fredag morgen. Men da er vi avhengige av at været blir så bra som lovet, sier linjedirektør Odd Grønberg i ColorLine.

Kraftig vind

Tidligere på torsdagen kunne samme mann fortelle at det ikke ble noen avganger torsdag.

— Nå har vi bestemt oss for å kansellere 16.30-seilinga og returen fra Hirtshals klokka 20.45 også. Det skyldes naturligvis været, sa Grønberg ved middagstider.

Den kraftige vinden i Skagerrak vil øke utover ettermiddagen. Det meldes om vindkast på over 30 meter i sekundet.

— Når det er slike tilstander utenfor moloen til Hirtshals er det ingen grunn til å prøve å gå inn, sier Grønberg.

Han anslår at cirka 700 passasjerer skulle ta disse ferjene.

— Vi har fått stor forståelse hos kundene for at vi måtte kansellere den andre avgangen. Det er nok å kikke ut av vinduet, vil jeg tro, forteller direktøren.

Forsinkelser på Sørlandsbanen

I dag tidlig ble flyet som skulle fra Kjevik til København klokka 06.10 innstilt. Det neste flyet for samme strekning var halvannen time forsinket.Værforholdene har ført til forsinkelser og kanselleringer for flytrafikken i hele Sør-Norge. Klokka 12.20 er det imidlertid ingen ventede forsinkelser fra Kjevik lufthavn.

NSB melder at uværet på Sørlandet kan føre til forsinkelser på Sørlandsbanen i dag. Togene til Oslo er i rute torsdag formiddag, mens det andre veien meldes om forsinkelser.

Toget til Stavanger er foreløpig 10 minutter forsinket.