KRISTIANSAND: 34-åringen er dømt for bedragerier flere ganger. I slutten av mai gikk han innom en bilforretning på Lund i Kristiansand. Han fikk utlevert en BMW 525x. I forretningen viste han fram en kvittering på mobilen som viste at han hadde overført henholdsvis 50.000 og 347.000 kroner for bilen. Denne kvitteringen var ifølge tiltalebeslutningen falsk.

En snau måned senere oppsøkte mannen en bilforhandler i Fredrikstad. Der byttet han inn BMW-en som han hadde fått i Kristiansand med en Saab. I tillegg fikk han utbetalt et mellomlegg på 100.000 kroner.

De to tilfellene er ifølge påtalemyndigheten bedragerier.

34-åringen er videre tiltalt for å ha oppgitt uriktige forsikringsopplysninger slik at han fikk leid en bil på Ålgård i april. Påtalemyndigheten mener også å kunne føre bevis for at han fylte bensin for 500 kroner i Luster 14. september. Han lovet å komme tilbake for å betale neste dag, noe han ikke gjorde.

13. september forsøkte politiet i Kristiansand å stanse mannen da han kom kjørende i Elvegata. Ifølge tiltalen mener påtalemyndigheten at han da bevisst stakk fra politiet som hadde gitt tegn om å stanse.