GRIMSTAD: Klokka 13.58 tirsdag på E18 like utenfor Nørholm målte Utrykkingspolitiet (UP) en sjåfør til hele 155 kilometer i timen i hundresonen. Farten ble målt i gjennomsnitt i en sone på 4500 meter.

— Mannen var 41 år gammel fr Tvedestrand og ble fratatt førerkortet på stedet, sier operasjonsleder Bjørge Steinsland til Fædrelandsvennen.

Dette er den andre sjåføren på to dager som tas av politiet for kjøring i over 150 km/t. Det var klokka 14.16 mandag på E18 i østgående retning like før Skifjelltunnellen utenfor Høvåg at den første sjåføren ble oppdaget av sivilt politi i 158 km/t.Sjef for UP i Agder og Rogaland, Øystein Krogstad, mener hastigheten er urovekkende.

— Hastigheten kan skape livsfarlige hendelser fordi de andre bilistene forventer at man kjører i rundt 100 km/t. Dersom man kommer fortere enn de forventer blir beregnet tid til for eksempel forbikjøringer drastisk redusert. Kollisjoner i denne farten skjer ofte med døden til utfall, sier UP-sjefen.

Han mener at det beslaglegges alt for mange førerkort E18 i hundresonen.

— Jeg lurer på om folk ikke har skjønt at det er hundresone de kjører i. Folk må begynne å tenke seg om når de kjører bil, de kjører ikke alene på veien, sier Krogstad.