BIRKENES: Mot sin overbevisning stemte Fremskrittspartiets Odd Gunnar Tveit for en høringsuttalelse hvor Birkenes understreker sitt ønske om overgang fra Aust-Agder til Vest-Agder under kommunestyremøtet tirsdag.

— Jeg er skrekkelig i tvil, og vet ennå ikke hvordan jeg skal stemme, sa Tveit, før han stemte for fylkesovergang. En overgang han er i mot.

To timer senere, er det så man formelig kan høre Tveit vri seg når han skal forklare hvorfor han stemte som han gjorde.

— Angrer du?

— Kanskje litt. Eller nei... Jeg vet ikke. Jeg vet ikke hva jeg skal stemme på fylkestinget heller, innrømmer Tveit.

Kjeft

Frp-politikeren har fått passet sitt påskrevet i Lillesands-Posten, etter at redaktør Thor Børresen ba partileder Siv Jensen gripe inn mot lokale politikere i Frp, fordi de ikke respekterer folkeavstemningene i de fire kommunene.

Brevet ble gjengitt på lederplass.

Nestleder Per Arne Olsen uttalte til samme avis at Tveit burde følge folkeavstemningen. Fremskrittspartiet er særlig opptatt av folkeavstemninger.

— Jeg har fått litt sånn kjeft, men det kan jeg leve med. Og jeg er jo skrekkelig for folkeavstemninger, og det er jo ikke lett å forklare. Men slik jeg ser det, er det slik at om vi følger folkeavstemningene i de fire kommunene som ønsker overgang, undergraver vi samtidig den store folkeavstemningen om fylkessammenslåing. Og der var flertallet imot, sier Tveit.

Fortsatt i tvil

Torsdag skal saken opp i fylkestinget i Aust-Agder. Fylkestinget går imot de fire randkommunenes ønske om overgang til Vest-Agder.

— Hvis jeg stemmer mot at de fire kommunene blir overflyttet, vil jeg tenke vi er tre av fem i Frp som gjør det.

— Går det an å stemme for i kommunestyret og mot i fylkestinget?

— Ja... Det burde jo ikke gjøre det, men... Nei, jeg burde ikke ha gjort det, altså. Men jeg vet ikke, jeg. Det er sånn en vanskelig sak, sier Tveit.