20130726_212836_resized.jpg Foto: Baard Larsen
20130726_212852_resized.jpg Foto: Baard Larsen
Nabo Stig Rubach oppdaget og varslet brannen. Foto: Baard Larsen
STIGE: Brannvesenet bruke stige for å slukke brannen. Foto: Baard Larsen
20130726_212552_resized.jpg Foto: Baard Larsen

GRIMSTAD: — Da vi kom til stedet var det åpne flammer som spredte seg over taket fra garasjen til hovedbygningen, sier politiets innsatsleder Kolbjørn Vollan.

Sønnen i huset skal ha kommet ut med to hunder. Ingen er skadet. Det skal ha stått en bil parkert i garasjen.

Ifølge politiet ble et nabohus evakuert før brannvesenet fikk kontroll over brannen.

Varmen fra brannen skal ha vært så sterk at et vindu i dette huset sprakk.

Brannvesenet fikk kontroll over brannen i 22-tiden.

— Deler av hovedbygningen er skadet, men vi har klart å redde deler av huset, sier brannmester Tore Olsen ved Grimstad brannstasjon.

Nabo oppdaget brannen

Nabo Stig Rubach oppdaget og varslet brannen. Foto: Baard Larsen

Det var naboen Stig Rubach som oppdaget brannen.— Jeg var ute i hagen og skulle rydde. Da så jeg røyk fra garasjen. Det tøyt ut røyk under mønet, forteller han.

Ruback løp opp for å varsle naboen. Da ingen svarte, løp han hjem for å ringe brannvesenet.

— Mens jeg snakket med brannvesenet tok det skikkelig fyr. Et par av vinduene i garasjen sprengte og det ble full overtenning. Det gikk veldig fort. Og garasjen er koblet til huset, så brannen spredte seg dit før brannvesenet kom, forteller naboen.

Brann med strøm

Brannvesenet hadde vanskelige arbeidsforhold til å begynne med, mens strømmen til bygget fortsatt var på. Smellene fra strømførende kabler inne i huset og på utsiden kunne høres som et fyrverkeri.Det ble opprettet en sikerhetssone på 50 meter rundt boligen.

— Vi er godt beskyttet. Ingen av oss ble skadet, opplyser brannmester Tore Olsen. Han forteller at strømmen ble kuttet rutinemessig av Agder Energi, slik den skal.

130 meter bilkø

Politiet hadde også problemer med bilister som dannet en 130 meter lang kø fram til brannstedet.

STIGE: Brannvesenet bruke stige for å slukke brannen. Foto: Baard Larsen

Politiets innsatsleder Kolbjørn Vollan sier til Fædreladnsvennen at de ikke er begeistret for bilistenes parkering fram til åstedet.— Brannet dannet en røyksøyle over byen, med mange skuelystne som kjørte hit for å se. Vi er avhengig av å ha åpen vei fram til brannstedet. Både for å få nødvendige ressurser fram til brannstedet, men også hvis noen skulle bli skadet her, sier politiets innsatsleder som måtte bruke ressurser på å rydde vei.