KRISTIANSAND: — Vi skal skape magiske og uforglemmelige sommerkvelder, sier Henning Vestavik, medarrangør for «Sommer på Torvet», til Fædrelandsvennen.

Torsdag klokka 17 starter årets første av totalt ni kvelder med musikk og moro på Torvet i Kristiansand. I år lokker arrangøren med flere nyheter som de totalt mener skal gjøre kveldene «dobbelt så bra».

Variert musikk

— Vi er veldig fornøyd med å ha booket de to beste bandene på Sørlandet. I år skal både Playmood og Radiojam spille. Playmood fikk mange fans i fjor, men mange savnet Radiojam, forteller Vestavik.

Bandene skal opptre annenhver uke.

— Dette er en løsning vi er veldig fornøyde med. Det er tungt å spille ni ganger etter hverandre. Nå blir det variert for publikum, og det er sunt med litt konkurranse. Begge bandene spiller variert musikk som folk vil ha.

Tradisjonen tro vil det også bli musikalske overraskelser.— Det vil bli mange gjesteopptredener utover sommeren. Det blir artister som tilfeldigvis er i byen, eller noen vi har avtalt med på forhånd.

Serverer grillmat

Grilling blir en ny ingrediens på menyen i år.

— Det settes opp en stor grillbod hvor det kan kjøpes grillmat, sier Vestavik.

Nytt er det også at toalettkapasiteten økes.

3000 hver kveld

Arrangementet har en kapasitet på 2500 mennesker av gangen. Men siden arrangementet varer hele kvelden er det stadig rotasjon av mennesker.

— I fellesferien ble det noe kø i tidsrom med stort trykk. Ellers har ikke køer vært noe stort problem, sier Vestavik.

Han forteller at pågangen vanligvis roer seg i åtte-nitida. Bandet spiller på scenen helt til klokka 23. ## Melder regnvær

Meteorologene melder en god del regn torsdag. Men hvis det kan være noe trøst, kommer mesteparten av regnet tidlig på dagen.

UNDER TAK: På kvelder med regnvær settes det opp telt for at publikum skal få tak over hodet. Foto: Pressefoto

— Det ser ut til at regnet vil avta utover kvelden torsdag. Hvis dere er heldige, kan det bli ganske lite regn. Men opphold blir det nok ikke før natt til fredag, sier Solbjørg Apeland, vakthavende meteorolog ved StormGeo.

Vestavik mener at litt nedbør ikke vil legge noen demper på stemningen. På kvelder med nedbør settes det opp telt som rommer rundt 1000 personer. I tillegg kan folk sitte under tak ved uterestaurantene.

— Det har vært kjempesteming i teltene de gangene vi har benyttet oss av disse, men vi krysser fingrene for at det bare blir litt duskregn, sier Vestavik.

Lite bråk

På tross av at såpass mange mennesker samles i sentrum hver torsdag, er det vanligvis svært lite bråk i forbindelse med «Sommer på Torvet».

— Dette har vært et veldig greit arrangement. Det samler en del folk i byen, men er stort sett ikke forbundet med noen spesielle hendelser, sier ordenssjef Dag Tallaksen i kristiansandspolitiet til Fædrelandsvennen.

Han forteller at mange tar turen videre på byen når arrangementet avsluttes klokka 23. — Det blir som en liten lørdagskveld med ekstra folk på byen utover natta. Vi sørger for å ha tilstrekkelig mannskaper på jobb, men legger ikke opp til noe spesielt, sier Tallaksen.