ARENDAL: Aktor, statsadvokat Beate Rullestad Jansen, viste til at den tiltalte 36-åringen hadde vært kjæreste og nær venn med kvinnen som han hadde kjørt til til Arendal 17. mai om morgenen. Kvinnens barn var også med i bilen.

I retten var tiltalte klar på at alle uoverenstemmelser mellom han og den drepte var avklart og oppgjort.— Men 17. mai var jeg redd for at Torbjørn skulle kjøre til venninnen min i Arendal i ruset tilstand for å "røyke", som han sa i telefonen til meg.

I politiavhør har tiltalte forklart at han 17. mai var trøtt og sliten, og hadde sovet dårlig fordi det var fest i en leilighet i samme blokk tilltalte bodde. På denne festen var også Torbjørn Johnsen.

Kranglet mye

Aktor forsøkte gjentatte ganger å få den tiltalte til å si noe om de uoverenstemelser som Bråten hadde til Johnsen, og som han hadde skrevet om på Facebook. I retten understreket Bråten gjentatte ganger at selv om de hadde vært uvenner og kranglet mye, var det forsoning på drapstidspunktet.Tiltalte fortalte at avdøde hadde hatt et forhold til flere av hans tidligere venninner, og at noe av dette hadde foregått bak hans rygg. Dette hadde likevel ikke ført til noe uoppgjort, hevdet tiltalte.

Det er åpenbart at påtalemyndigheten forsøker å legge opp til at tiltalte kan ha hatt et motiv for drapet som knytter seg til avdødes opptreden overfor kvinnen han selv hadde kjørt til Arendal drapsdagen, og som han hadde hatt et kjæresteforhold til tidligere.