FARSUND: Det var natt til søndag 6. november i fjor hendelsene skjedde. 8. mars kom domsavgjørelsen fra Lister tingrett.

25-åringen hadde drukket 18 flasker øl og noen shoter Jägermeister, og var svært beruset. Mannen ble først kontaktet av politiet utenfor Harvest bar, der han oppførte seg ampert og truende. Han fikk fra stedet, men ble tatt igjen av to politiførstebetjenter ved Kvinesdal Auto.

Mannen gikk da med knyttede never og sa at betjentene måtte dra, siden politiet hadde ødelagt livet hans. Deretter gikk han mot den ene politimannen og truet med å drepe ham. Politimannen har forklart at han tok tak i mannens arm for å holde ham på avstand. Da forsøkte 25-åringen å slå ham i hodet, men politimannen vek unna for ikke å bli truffet. Deretter sprayet politimannen pepperspray på mannen, som så ble pågrepet.

På vei til politibilen spyttet 25-åringen den ene betjenten i ansiktet.

Politibetjentene ba ham flere ganger om å oppgi navn, men nektet dette og kalte politimannen ukvemsord. Han viste også fingeren til patruljen.

— Retten kan ikke se at det foreligger spesielle forhold som med tyngde taler for å fravike hovedregelen om ubetinget fengsel i denne saken. Tiltalte spyttet i ansiktet på politiførstebetjent N.N. og forsøkte å slå ham i hodet. Samlet sett kan forholdene ikke betraktes som bagatellmessige, skriver tingrettsdommer Robert Versland i Lister tingrett.

25-åringen ga heller ingen uforbeholden tilståelse som kunne gitt strafferabatt. Han har forklart at husker kun små glimt av det som skjedde denne natta.