MARNARDAL: Tirsdag overføres kommunestyremøtet i Marnardal for første gang på nett, via en link på kommunens egen hjemmeside.

— Årsaken er at vi ønsker å tilrettelegge for at innbyggerne lettere skal få med seg kommunestyremøtene. Vi vet at terskelen er ganske høy for at folk møter opp personlig på selve møtet, så vi ønsker å gi folk en enklere tilgang, sier ordfører i Marnardal, Helge Sandåker (Ap).

Han håper at videooverførte kommunestyrer vil øke folks engasjement rundt politikken i Marnardal, og sier at intensjonen er å være en så åpen kommune som mulig.

Helge Sandåker. Foto: Hanne Christine Bor

— På denne måten har folk anledning til å følge debatten også i forkant av vedtakene, sier Sandåker.Egentlig skulle kommunestyret ha vært på lufta forrige gang, men teknisk lot det seg ikke gjøre. Feilen er nå rettet opp, og Sandåker er sikker på at teknikken står dem bi tirsdag kveld.

— For kommunen er dette en billig og enkel måte å nå ut med politiske saker, sier ordføreren.

I april eller mai vil det også bli delt ut Ipad-er til kommunestyrepolitikerne, og målet er et papirløst kommunestyre.

— Fortsatt vil innbyggerne kunne abonnere på sakspapirer, men også de vil få tilbud om å få disse sendt på mail i stedet. For representantene vil det ikke bli anledning til å få begge deler, så det vil nok bli visse utfordringer i starten. Men både kostnads- og miljømessig er det riktig å gjøre et slikt grep, mener Sandåker.

Røykesaken utsatt

Kommunestyret i Marnardal skulle behandlet sakenom hvorvidt Marnardal kommune skal bli en røykfri kommune innen2013 under møtet tirsdag, men saken er utsatt til nestekommunestyremøte.

Årsaken er at saken ennå ikke er behandlet iarbeidsmiljøutvalget, og formannskapet vedtok derfor å utsettebehandlingen av saken til 17. april. Ifølge ordfører Sandåker erdet en viktig sak, med delte meninger, og av hensyn til ansatteønsker man å vente til etter at arbeidsmiljøutvalget har behandletsaken.