AGDER: Nettstedet ladestasjoner.no reklamerer med å ha den komplette guiden til ladestasjoner i Norge. Det samme gjelder nettstedet uppladdning.nu. Det finnes også apps — applikasjoner for smart-telefoner - som hevder å ha oversikt over ladestasjoner for elbilister.

Feil opplysninger

Men i Kristiansand er nettstedene på ville veier. To forlengst nedlagte ladestasjoner på Marinetomta i Elvegaten er regnet med. Men de to nye plassene i Kilden er ikke regnet med. Og Gyldengården er ikke nevnt.

Derimot er plassene i Børsen P-hus og Slottskvartalet regnet med.

Nissans system

Nissans populære Leaf-modell reklamerer at deres Carwingssystem fanger opp ladestasjoner, men har heller de har ikke oppdaterte data.

Der er Marinetomtas nedlagte stasjoner med, men ikke Kilden, og heller ikke muligheten i Gyldengården.

Men da Fædrelandsvennen i helgen konfronterte Nissan med opplysningene, nektet Nissan Norge for feil.— Så lenge du har opprettet en konto i vårt system, vil den automatisk oppdatere seg hver tredje måned, sier kommunikasjonssjef Marina Bakkum.

- Hver dag

Det samme insisterer daglig leder Dagfinn A. Berg i Sørlandets Bilsenter på. Stedet selger Nissans elbiler, med den omtalte Carwingsløsningen.

— Systemet oppdager faktisk nye ladestasjoner hver gang du starter bilen, så lenge du har registrer deg, sier Berg.

Han kjører selv ut til Fædrelandsvennen for å demonstrere systemet. Men like fullt, også på hans system ligger nedlagte ladestasjoner, og flere mangler.

- Uff

— Uff, kanskje vi skulle endre informasjonen vår, sier Berg.

Han forklarer at nye ladestasjoner skal meldes inn, gjennom et samarbeid med ulike selskaper, og sier offentlige steder plikter å melde inn nye ladestasjoner.

— Jeg trodde dette virket, men vil ta tak i dette, sier Berg.

Allerede lørdag kveld melder Berg tilbake at Nissan har endret innholdet på programvaren, at informasjonen om at alle ladestasjoner vil bli oppdatert hele tiden blir endret, og samtidig ber Berg folk være aktive og melde inn ladestasjoner.