FLEKKEFJORD: Det var like etter klokka 19 onsdag at lensmann Asbjørn Skåland tilfeldigvis oppdaget en brennende bil i Stangsvingen på gamle E 39 i Flekkefjord.

– Da jeg gikk ut av bilen fikk jeg øye på en kjenning av politiet. Han forsøkte å stikke fra stedet, men jeg fikk stoppet han, forteller lensmannen.

Det var Avisen Agder som først omtalte hendelsen.

Feil drivstoff

Mannen, som er i 30-årene, hadde akkurat kjøpt den bensindrevne bilen. Til lensmannen forklarte han at han hadde fylt feil drivstoff.

– Først hadde han fylt 20 liter med diesel. Men da han oppdaget at det var galt, fylte han 30 liter bensin, forklarer Skåland.

Rødsprit i motoren

Men med drivstoffet godt blandet i tanken ville ikke bilen starte. Det var da mannen kom på en idé som den forrige eieren hadde gitt han.

– Han tømte rødsprit i motoren for å få fart på sakene. Det ble ikke start på motoren, men full fyr i bilen, sier lensmannen.

Lensmannen kjørte bilføreren hjem og avtalte et avhør torsdag.

Enkel slukking

Brannvesenet i Flekkefjord holdt kurs akkurat i det alarmen gikk. Dermed var det nok av brannmannskaper til å ta seg av slukkingen.

– Det var full fyr i bilen da vi kom fram. Vi fikk slukket brannen raskt, sier underbrannmester Ola Svege i Flekkefjord brannvesen.