MANDAL: Fredag snakket den 31-årige barnelegen fra Mandal ut i "Senkveld" på TV2, mens lokalavisen Lindesnes trykker en stor sak i papirutgaven lørdag.

Ingvild Ask beskriver kidnappingsdramaet i Sinaiørkenen i detalj. Om hvordan taxien hun delte med israeleren Ameer Hassan ble forfulgt, og til slutt innhentet og presset av veien. Tungt bevæpnede menn tok dem til fange. Beduinene krevde fengslede familiemedlemmer frigitt.

Røykte hasj

Gjennom fire dager forsøkte norske, israelske og egyptiske myndigheter å få til en løsning med kidnapperne. I denne tiden ble Ingvild fraktet på kryss og tvers i ørken.

— Jeg fikk beskjed om å være stille, så kjørte vi i vill fart nordover. Da tenkte jeg: Ok, nå blir jeg voldtatt og drept, forteller Ingvild til "Senkveld".

Hun sier at kidnapperne virket stresset.

— Det var mye røyking av sigaretter og hasj. De ble veldig rusa, og var desperate, forteller Ingvild til "Senkveld".

God tone

Til Lindesnes sier hun likevel at hun og reisekompisen hele tiden ble behandlet bra under flukten.

— Vi holdt en god tone med kidnapperne, og forsøkte å holde motet oppe. Vi visste begge det var en viss risiko for å dø, at vi aldri så våre kjære igjen, sier Ingvild Ask til Lindesnes.

Kommer til å reise ut igjen

Overfor lokalavisen mener hun det var uflaks som førte til at badeferien til Egypt ble et mareritt.

— Jeg var på feil sted til feil tid. Dette var uflaks! Samtidig forstår jeg at jeg har hatt mye flaks og blitt godt behandlet, da jeg først havnet i denne situasjonen. Jeg er glad i å reise, men tar ingen sjanser. Jeg hadde lest på UDs sider før avreise, og føler ikke jeg tok noen risiko. Det er faktisk slikt som kan skjer. Jeg kommer nok til å reise ut igjen, sier Ask til Lindesnes.

Ingvild Ask var tilbake på jobben som barnelege på Sørlandet sykehus i Kristiansand tirsdag denne uken.

Ambassadør bygget nettverk

Til VG i dag avslører Norges ambassadør i Egypt, Tor Wennesland, at han og den norske ambassaden i Kairo var mer delaktige i å få frigitt gislene enn tidligere kjent. Den erfarne diplomaten fra Kristiansand tok i bruk sitt nettverk blant beduinene i Sinai.

— Det at vi hadde et godt nettverk vi kunne benytte var en av de viktige faktorene for å løse denne krisen, sier Wennesland til VG.