NY UTBYGGING: Omtrent slik vil blokkene ved Skyllingsheia bli. Det er blokka bak til venstre bystyret vedtok fremfor barnehage.

KRISTIANSAND: — Vår store mål er å ta vare på gode grøntområder for å gi barn gode oppvekstvilkår. Dette setter politikerne en stopper for her, sier Aud Kristine Fjellstad i Vågsbygd Vel.

Velforeningen ville mye heller ha en barnehage på tomten, og var i kontakt med en som var svært interessert i å bygge barnehage inntil friområdet.

For liten tomt

— Det er sjelden du finner en barnehagetomt som ligger i bysentrum og som har så gode friareal rundt. Her kan du åpne dørene, og så er du rett ute i naturen, sier Karl Rossland, prosjektleder i Læringsverkstedet som driver 15 barnehager i Kristiansand.

NY UTBYGGING: Omtrent slik vil blokkene ved Skyllingsheia bli. Det er blokka bak til venstre bystyret vedtok fremfor barnehage.

De har fattet interesse for et område på Skyllingsheia i Vågsbygd og kunne tenke seg å etablere en ny barnehage her.Flertallet av politikerne støttet imidlertid administrasjonen i Kristiansand kommune som sier at tomten er for liten for barnehage.

— Den er på kun to mål. Det er ikke stort nok, sa leder av byutviklingsstyret Grete Kvelland Skaara (KrF).

Halvor Fjermeros fra Rødt foreslo å ta ut blokka og gjøre plass til barnehage, men dette forslaget fikk kun åtte stemmer.

Frustrert

— Det er frustrerende. Friområdet blir forringet når det kommer en blokk helt inntil. Det ville også vært fint for de nye som skal flytte til området, sier Fjellstad.

Bystyret valgte imidlertid å fjerne en etasje på en av de fem blokkene som kommer i Lumber, slik at Pål Friis ikke får en fireetasjes blokk som nabo, men en på tre etasjer.