KRISTIANSAND: – Det er nødvendig for at vi i framtiden skal klare å håndtere store katastrofer og parallelle hendelser, sier avdelingsdirektør Anne Rygh Pedersen i direktoratet i en pressemelding torsdag kveld.

De røde merkene viser hvor 110-sentralene lokaliseres. Grense-strekene viser helseregionene.

I dag er 110-sentralen lokalisert i Arendal, som videreformdiler alle brannmeldinger til brannstasjonene som skal rykke ut.

Til Stavanger

N ødanrop til 110 fra innbyggere i Agder skal heretter håndteres fra 110-sentralen i Stavanger. I Telemark ønsker DSB at nødanrop til 110 i framtiden håndteres fra 110-Vestviken i Drammen

– Ved å etablere nye, større 110-sentraler får hver sentral flere henvendelser. Det gir økt operativ erfaring og skaper solide fagmiljøer, sier avdelingsdirektør Anne Rygh Pedersen i direktoratet.

Større enheter

Avdelingsdirektør Anne Rygh Pedersen i DSB

— I dag har vi 20nødalarmeringssentraler for brann og redning i Norge. De er små, noen er betjent med kun én person og har så få oppdrag at det går på bekostning av kvaliteten. DSB har derfor laget en skisse til et nytt 110-kart i Norge - med færre, større og mer faglig robuste sentraler, heter det i pressemeldingen.– Med denne skissen til ny organisering av nødalarmeringssentralene for brann mener jeg vi er et langt skritt videre i forhold til å styrke beredskapen i Norge, sier Rygh Pedersen i pressemeldingen.