— Du er nyvalgt leder i Lillesand og Omegn Turistforening etter Tor Malvin Bakke. Vi går ut fra at du liker å gå på tur?

— Ja, det er hovedinteressen. Alt som har med friluftsliv å gjøre! Og her i Lillesand er det å vandre over Sovehei som er yndlingsturen. Det er den flotteste heia vi har, tror jeg. Da går jeg inn enten fra Møglestu eller fra industriområdet på Storemyr. Vi har et stort løypenett i kommunen, det er på totalt fem mil. Olashei, Vardehei — jeg synes vi er så heldige som har slike områder.

30 prosent flere

— Noen av de viktigste oppgavene for foreningen er vel nettopp å holde ved like skiltingen og merkingen?

— Ja da. Og hovedoppgaven er i det hele tatt å få folket ut! Vi hadde en enorm økning i besøk på toppene i fjor. Det ligger ute bøker som folk skriver seg inn i, og vi hadde en økning på hele 30 prosent i forhold til året før. Det er vi kjempefornøyd med. Litt av årsaken kan være at en dugnadsgjeng har vært på stiene til Skifjell og gjort terrenget lettere framkommelig. Det ble laget broer og klopper på de fuktigste stedene. Og resultatet var at 6000 gikk inn dit! Totalt hadde vi over 23.000 ute i terrenget. De heldigste får flotte gavekort fra Trimtex.

Dugnad og turer

— Dere fortsetter i samme spor i 2013?

— Det blir å fortsette dugnadsarbeidet og arrangere turer. Blant annet skal vi ha en flott rundløypetur i Vegusdal. Og seniorturer og rusleturer styrer seg selv. Aktiviteten er stor. Vi har en egen hjemmeside, lillesandturistforening.no.

Lærer av yrke

— Hvor kommer du selv fra?

— Jeg er født og oppvokst på Oggevatn! Vi var nærmeste nabo til skolen. Men dessverre fikk jeg aldri gå der på ordentlig, for den ble lagt ned. Men jeg fikk gå for moro et år, jeg fikk sitte ved pulten til søsteren min — og etter hvert fikk jeg eget bord! Ellers har jeg hatt gjesteopptreden der som vikar da skolen ble satt i gang igjen. Jeg er jo lærer, har vært på Borkedalen skole i 19 år. Et trivelig yrke. Jeg er kommunal svømmelærer, og ellers er det engelsk jeg styrer mest med.

— Ja, du har et engelskklingende etternavn?

– Mannen min, Anthony, var skotsk, og vi bodde noen år der borte. Jeg traff ham på Evje, de hadde jo et britisk senter der og på Isefjær.